Havermout Kwarkcake

Mijn favoriete tussendoortje is echt een plak bananenbrood, maar na vandaag is er een favoriet bijgekomen, havermout kwarkcake. Gemaakt met stracciatella kwark en blauwe bessen. Super makkelijk te maken en een feestje om te eten. Natuurlijk kan je ook voor ‘normale’ kwark kiezen, maar ach met stracciatella is het toch net iets lekkerder.
 
Wat heb je nodig:

150 gram havermout
100-150 gram blauwe bessen
5 gram bakpoeder
2 eieren
500 gram kwark, ik heb de Stracciatella kwark van Optimel gebruikt
1 tl vanillepoeder of vanillebourbon
1 à 2 tl kaneel
20 gram lijnzaad
Mixer en/of keukenmachine/staafmixer
Cakevorm
Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed je bakvorm met het bakpapier.
Vermaal de havermout tot het zo fijn is als meel. Ik heb hiervoor de staafmixer gebruikt.
Voeg de eieren, lijnzaad, bakpoeder, kwark, vanillepoeder/vanillebourbon en de kaneel toe. 
Mix het tot een mooi beslag.
Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Druk zachtjes de helft van je blauwe bessen in het beslag. Stort nu de rest van het beslag in het bakblik. Druk de rest van de blauwe bessen in het beslag. 

Schuif nu de cake in de voorverwarmde oven en wacht geduldig 40 minuten af. Check na 40 minuten of de cake al gaar is. Is deze nog niet gaar, laat de cake dan nog 10 minuten extra in de oven staan. Haal de cake na het bakken meteen uit de vorm en laat deze goed afkoelen voordat je gaat snijden. En daarna … kan je heerlijk gaan genieten. 

Snij je na het bakken de cake in 12 plakjes dan is 1 plakje 94 kcal.

Enjoy!