Claudia, wat doe jij nu als jij niet happy bent? Wat doe jij nu als het niet gaat zoals jij wil dat het gaat?

Dit zijn zomaar twee vragen die ik heb gekregen na mijn Lieve Linda brief. Mijn mailbox en Facebookpagina zijn letterlijk ontploft sinds vrijdagmiddag. Dank jullie wel allemaal. En wat een vragen, geweldig gewoon. Maar aan de andere kant voor mij ook een enorme eye-opener. Er zijn zoveel mooie vrouwen die worstelen met hun gewicht, lichaam. Die eigenlijk wel happy zijn, maar zo balen van het lichaam dat ze iedere dag opnieuw in de spiegel zien. Maar er was ook een lieve vrouw die schreef dat ze juist niet meer in de spiegel wilde kijken omdat ze iedere keer weer opnieuw teleurgesteld was. Ik ben zo trots op jullie dat jullie het dus gewoon hebben geschreven. Wat een geweldige stap! Dit is het begin van je verandering, echt waar. Ik blijf er van overtuigd, als ik het kan, dan kunnen jullie het zeker.

Maar even terugkomen op een vraag die heel veel is gesteld. Claudia wat doe jij nu als je niet happy bent? Ga jij dan echt niet meer uit frustratie of emotie eten? Er zit voor mij nu niks anders op dan ‘met de billen bloot gaan’. Ja wel hoor, ik ben ook maar een mens, een mens met gevoelens. Ik ben ook niet altijd happy. En natuurlijk eet ik nog wel eens mijn gevoelens weg. Soms is dat gewoon lekker. Dan is het lekker om even op de bank te gaan zitten en gewoon te eten. Weet je, dat is ook helemaal niet erg, dat doen slanke mensen ook.

Het grote verschil is dat ik het nog maar in 20% van de gevallen doe en niet meer zoals vroeger altijd. Ik heb nooit gestreefd naar een perfect leven. Voor mij is het prima als het 80% van de tijd goed gaat en 20% laat ik de teugels lekker vieren.

Ik hoef niet te eten om gelukkig te zijn. Dat eten was echt wel lekker, maar achteraf had ik altijd zo’n schuldgevoel. Het verschil is dat ik nu wel weet wat ik kan doen om mij beter te voelen. Bijvoorbeeld lekker in bad gaan liggen of op de bank zitten met een tijdschrift.

Stel nu dat jij, net zoals al die vrouwen die mij hebben gemaild, ook  last hebt dat je te vaak eet omdat je bijvoorbeeld moe of verdrietig bent. Dat je te vaak te veel eet omdat jij niet lekker in je vel zit, schrijf dan eens op waar je op zo’n moment eigenlijk echt behoefte aan hebt. Ik kwam er achter dat ik op dit soort momenten gewoon rust wil. Eventjes tijd voor mezelf, niemand die aan mijn hoofd loopt te zeuren.

Pssst, niet doorvertellen hè wat ik je nu ga vertellen. Weet je dat ik nu voor mezelf iedere week een soort ‘verwenuurtje’ plan. Dan ga ik lekker in bad liggen, maskertje op mijn gezicht, muziekje aan, boekje erbij en de badkamerdeur op slot. Na dit uurtje kan ik de wereld weer aan en ben ik veel gezelliger voor mijn lieve man en jongens.

En jij, wat ga jij doen? Of wat doe jij nu al om jezelf te verwennen?

Lees hier mijn brief aan Linda.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?