‘Moeiteloos kan ik het niet maken, makkelijker wel’

Gezond Slank(er) worden of te zwaar blijven

Ik had het absoluut niet verwacht, maar gezond en slank worden was vele malen makkelijker dan te zwaar blijven. Makkelijker, maar niet moeiteloos. Sterker nog, het heeft mij heel veel moeite gekost, maar het was iedere investering waard.

Toen ik op de tweesprong stond van mijn leven voelde ik mij teleurgesteld, moe, boos, verdrietig. Maar er was vooral een grote angst, de angst voor mijn gezondheid en de toekomst. Ik was bang voor wat er misschien zou gaan gebeuren. Zou ik ook diabetes 2 krijgen, problemen met mijn hart of een hoog cholesterol. Zou die hoge bloeddruk mij misschien ook fataal worden. Ik had nog veel meer gedachtes, stel je eens voor dat een ambulancebroeder mij zou moeten optillen, mij met mijn gewicht… 

Van al deze gedachtes werd ik niet blij. Sterker nog ze deden pijn, ik werd er moe van, kreeg er hoofdpijn van. Ik vond ze moeilijk. Ondertussen deed ik of er niks aan de hand was. ‘WoW wat is het leven geweldig’ of ‘je leeft maar 1 keer’ schreef ik dan bij een foto op Facebook. Zie ons eens, kijk eens hoe goed we het hebben. Ondertussen in de paskamer van een leuke kledingzaak balen van wat ik zag.

Als ik dacht aan gezond zijn, keek naar mensen die wel gezond waren, dan zag ik heel iets anders. Zij hadden een andere energie, zo vrij, zo ontspannen. Mij leek dat veel leuker. Als ik dacht aan hoe kleding dan zou staan, dan werd ik blij, dat leek mij geweldig. Ik voelde een hele andere energie, een energie die ik ook wilde hebben.

Daar op die tweesprong in mijn leven besloot ik in het diepe te springen. Te kiezen voor hetgeen mij echt blij zou gaan maken. Niks doen en te zwaar blijven was makkelijk, maar koste mij heel veel moeite en vooral heel veel negatieve energie. Alleen al de gedachte van een gezond en energiek leven maakte mij blij, dat leek mij zoveel leuker. Ik wist dat ik er moeite voor moest gaan doen, wist helemaal niks van echt gezond leven en eten. Hierin moest ik gaan investeren, onderzoeken, hulp vragen en vooral ook doen.

Vanaf het moment dat ik besloot om te gaan voor een toekomst waar ik echt blij van zou worden heb ik daar al mijn aandacht, energie en acties op afgestemd. Steeds beter leerde ik luisteren naar mijn lichaam, de signalen die het gaf. Ik werd steeds trotser op de kracht van mijn lichaam, nu weet ik dat ieder lichaam zo is. Hoe vergevingsgezind het is als je aan je lichaam weer alle voedingstoffen gaat geven die het echt nodig heeft.

Die tweesprong kan gaat over ‘moeten en willen’, over ‘vrijheid of pijn en verdriet’. Welke keuze je ook maakt, je zal er altijd moeite voor moeten doen. Wanneer je staat op de tweesprong, dan is het tijd om de balans op te maken. Zet voor jezelf eens op een rij wat je echt blij maakt. Wat je echt fijne energie gaat geven. Maar vergeet vooral niet om daarnaast ook een lijst(je) te maken van alles dat je nu raakt, pijn doet, negatieve energie kost.

Het is altijd makkelijker om je energie te geven aan dat wat je blij maakt. Welke keus je ook maakt, voor alles wat je doet zal je moeite moeten doen.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?