Wat geloof jij? Ik geloofde echt dat ik ‘mijn’ verleden was. Iedere dag opnieuw deed ik mijn uiterste best omdat te bewijzen.

Je mag best weten dat ik echt niet iedere dag ‘happy & healthy’ rondloop. Ik ben ook gewoon een mens. Een mens met gevoelens, net zoals jij. En ook mijn leven heeft zijn ups en downs.

Ik denk dat ik niet overdrijf als ik je vertel dat ik expert was in het wegeten van mijn gevoelens. Mijn kilo’s waren mijn beschermjas geworden tegen de boze buitenwereld. Verdriet kon mij nooit in mijn hart raken omdat ik het afschermde met chocolade, chips, friet, M&M’s en liters cola. Dit durf ik je nu te vertellen. Als je het mij toen had gevraagd dan zou ik keihard hebben gezegd dat ik dit niet deed.

Weet je, stiekem denk ik dat ik toen niet zou hebben gelogen als ik dit zou zeggen. Ook al deed ik het zelf, propte ik mezelf vol, toch was ik mij er niet van bewust. Herken je dit of verklaar je mij nu voor gek. Pas toen ik besloot om de waarheid onder ogen te komen had ik door wat ik aan het doen was.

Pijn, verdriet, moeheid het mocht er allemaal niet zijn. Het was er wel, maar ik gaf er vooral niet aan toe. Eten en drinken was het perfecte masker.

Terwijl ik mijn gevoelens perfect wist te verbloemen voelde ik dat dit niet de oplossing was. Krampachtig hield ik vast aan mijn verleden. Niemand die mij vertelde dat er pas deuren open zouden gaan als ik het verleden los zou laten. Niemand die mij vertelde dat mijn leven zou veranderen als ik mijn verleden zou gaan bedanken. Precies hetzelfde als heel veel van mijn klanten ervaren.

De eerste keer dat ik hoorde dat dankbaarheid voor het verleden de oplossing zou zijn barste ik in lachen uit. Dankbaar voor het verleden!!! Je bent niet wijs, denk je nu echt dat ik dankbaar ga zijn voor alle pijn die ik heb, voor al het verdriet dat ik heb meegemaakt!!! No way!

Tot die ene dag dat ik eens de gok wilde wagen. Wat had ik nog te verliezen. De verwoestende werking van pijn en verdriet had ik al van dichtbij meegemaakt, wilde ik dat ook? Was dat hoe ik wilde dat de toekomst zou zijn? Wat had ik te verliezen als ik mijn verleden zou gaan bedanken?

Met een lichte trilling in mijn stem zei ik “Dank je wel verleden, dank je wel wat je mij nu laat zien. Dank je wel om te laten zien wat ik niet wil. Dank je wel, nu weet ik wat ik wel wil”. Wat daarna gebeurde was bizar. Ik voelde me licht, opgelucht, vrij en vooral ook dankbaar.

Dankbaar omdat ik het besef kreeg waar ik juist naar verlangde. Ik verlangde naar het leven waar ik altijd van had gedroomd. Ineens besefte ik dat ik dat leven pas kon leven als ik de bladzijde om zou slaan. Mijn verleden is van mij. Maar ik ben mijn verleden niet. Er viel een last van mijn schouders, ik hoefde niet langer te bewijzen hoe moeilijk, zwaar en hard het leven was. Eindelijk mocht ik gaan ontdekken dat ik het leven zo leuk, gaaf en mooi kon maken als ik zelf zou willen.

Ook jij bent je verleden niet. Je verleden hoort bij je, daar kan je niks meer aan veranderen. Maar jij bent je verleden niet. Jij bent jij en jij hebt zelf de regie om het leven te leven dat jij wil leven.

Wanneer jij klaar bent om de bladzijde om te slaan naar het volgende hoofdstuk weet dan dat je welkom bent bij het Leven Zonder Dieet Event. Deze middag ga ik je meenemen op de reis van Diëten naar Leven Zonder Dieet. De reis die ik ook heb afgelegd nadat ik mijn besluit heb genomen om aan het volgende hoofdstuk van mijn leven te gaan beginnen. Het hoofdstuk waarin de nieuwe fitte, energieke en gezonde Claudia de hoofdrol speelt.

Wil je meer lezen over het event of direct je kaartje bestellen, kijk dan op de speciale Leven Zonder Dieet Event pagina.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?