“Het geheim van gezond afvallen: luisteren naar je onderbuikgevoel”

Als 40 plus vrouw heb je waarschijnlijk al veel diëten geprobeerd om af te vallen, maar heb je ook wel eens naar je onderbuikgevoel geluisterd? Ons onderbuikgevoel, ook wel intuïtie genoemd, is een krachtig hulpmiddel zijn bij het bereiken van je gezonde gewicht. In deze blog ga je ook ontdekken waarom ik nooit voorschrijf wat iemand moet eten, ook hierin speelt je onderbuikgevoel een grote rol.

Ons onderbuikgevoel wordt vaak gezien als een ‘sixth sense’, een instinctief gevoel dat ons vertelt wat wel of niet goed voor ons is. Het kan ons helpen om de juiste beslissingen te nemen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Maar hoe kan je dit gevoel gebruiken om af te vallen?

Ten eerste is het belangrijk om te luisteren naar je lichaam en de signalen die het afgeeft. Ben je echt hongerig of eet je uit verveling of stress? Voel je je opgeblazen of heb je last van spijsverteringsproblemen? Door te luisteren naar deze signalen, kun je gezonde voedingskeuzes maken die passen bij jouw lichaam en levensstijl.

Ten tweede is het belangrijk om te leren vertrouwen op je onderbuikgevoel bij het maken van voedingskeuzes. In plaats van het volgen van een strikt dieet, luister naar wat jouw lichaam nodig heeft en waar je zin in hebt. Probeer gezonde voedingsmiddelen te kiezen waar je echt zin in hebt en vermijd voedingsmiddelen waar je lichaam negatief op reageert.

Ten derde is het belangrijk om te leren vertrouwen op je onderbuikgevoel bij het bepalen van jouw bewegingsroutine. In plaats van jezelf te dwingen tot een bepaalde vorm van lichaamsbeweging, kies een bewegingsvorm waar jij je goed bij voelt en waar je plezier aan beleeft. Dit kan variëren van wandelen en fietsen tot dansen en yoga.

Kortom, je onderbuikgevoel is een krachtig hulpmiddel bij het bereiken van de gezond slanke leefstijl. Door te luisteren naar je lichaam en te vertrouwen op je gevoel, kan je zelf gezonde voedingskeuzes maken en de juiste vorm van lichaamsbeweging vinden die bij je past. Vergeet niet om geduldig te zijn, omdat het afvallen een proces is dat tijd kost. Maar door vastberaden te blijven en te vertrouwen op je onderbuikgevoel, zul je gegarandeerd succesvol zijn in het bereiken van jouw nieuwe gezond slanke leefstijl!

En mocht je je afvragen hoe van de vrouw het doet die van nature ‘gezond slank’ is …. dit is haar geheim, dit is wat zij als vanzelf doet. Nu is het aan jou om, als je dit ook wil, eigen te gaan maken.

Ben je benieuwd hoe ik je hierbij kan helpen, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen bekijken hoe ik je kan helpen om jouw droom waar te maken.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?