Deze (h) eerlijke gegrilde paprika tomatensoep is makkelijk te maken. Dankzij de gegrilde paprika krijgt de soep een heerlijke frisse twist. De soep is heerlijk als lunch of voorgerecht. En in een handomdraai maak je er een maaltijdsoep van als je na het pureren extra gesneden groenten toevoegt of bijvoorbeeld zalmsnippers of andere stukjes vis.

Wat heb je nodig: 

3 rode paprika’s (biologisch)
5 tot 8 rode tomaten (biologisch)
1 rode ui
2 tenen knoflook
klein bakje Crème Fraîche
500 ml water
2 bouillonblokjes of bouillonpoeder
paprikapoeder
Verse of gedroogde basilicum
snufje zout en peper
Olijfolie

Hoe maak je de gegrilde paprika tomatensoep

Verwarm de oven voor tot ongeveer 200 graden. Snijd de paprika, ui en knoflook in stukken. Leg deze op een bakplaat of rooster. Sprenkel er ruim olijfolie overheen en strooi er eventueel wat zout overheen. Schuif de plaat in de oven en rooster de groenten in max 20 minuten. Check zelf tussendoor of ze niet te donker worden. Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes of poeder toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze aan het gekookte water toe. Laat het doorkoken. Haal de plaat uit de oven en laat de groenten afkoelen. Snijd de paprika eventueel in kleinere stukken en voeg alles toe aan de tomaten. Met de staafmixer of in je blender pureer je het geheel tot een gladde soep. Proef de soep en breng deze op smaak met de basilicum, paprikapoeder en/of peper en zout. Wil je een maaltijd soep maken voeg dan extra de vis en groenten toe.

Als finishing touch voeg je de crème fraîche toe en je soep is klaar om (h) eerlijk van te gaan genieten.

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Schrijf je in voor de inspiratiemail

En je ontvangt wekelijks gratis inspiratie, tips & tricks voor de (h)eerlijke gezonde slanke 'Way of Life!'

 

Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met jouw gegevens. Hiervoor verwijs ik je naar de Privacyverklaring.

Gelukt, jouw inschrijving voor de inspiratiemail is ontvangen!

Share This