Garnalensalade met bloemkoolrijst en spitskool

Ik ben dol op lekker en gezond eten met normaal eten uit de supermarkt. Vandaag deel ik mijn favoriete maaltijdsalade met je. Heerlijk als lunch, voor de avond. Maar ook een top bijgerecht voor een heerlijke avond tafelen. 

Wat heb je nodig om deze salade te maken (4 personen):

  • 600-800 gram garnalen
  • 600 gram sperziebonen
  • 1 bakje of zakje bloemkoolrijst
  • 1 spitskool 
  • 4 teentjes knoflook
  • granaat appelpitten (vers zijn ze echt het aller lekkerste)
  • 25 zilvervliesuitjes
  • 3 passievruchten of 3 verse vijgen
  • klein beetje zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 wokpan

Zo maak je de garnalensalade:

Kook de sperziebonen gaar. Dep de garnalen goed droog. Vaak komt er bij wokken veel vocht vrij. Hak de knoflookteentjes in kleine stukjes. Roerbak de garnalen en de knoflook met de olijfolie. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Snij de spitskool in reepjes. Snij de passievruchten of de verse vijgen in 4 parten. Als de garnalen en de knoflook goed geroerbakt zijn voeg je de spitskool toe. Roer alles goed door en voeg daarna de bloemkoolrijst toe. Deze hoeft maar max 2 minuten mee te wokken. Doe er naar wens ook een beetje zout overheen. Op het laatst voeg je de zilveruitjes en de gekookte sperziebonen toe.

Roer alles nog eens goed om in de pan. Zet alvast een mooie schaal klaar. Schep de inhoud van de wokpan in je schaal. Werk de salade af met de granaatappelpitten en de passievruchten of vijgen. Eventueel kan je wat extra zilveruitjes toevoegen.

Eet smakelijk!

Wil je weten of je hormonen in balans zijn, lees dan mijn blog over je lichaam en hormonen.

Share This
× Hoe kan ik je helpen?