De eeuwige strijd… Ik hoor en zie zoveel vrouwen worstelen. Worstelen met zichzelf, met hun gewicht, met de eeuwige strijd over eten. Bijna iedereen heeft de wens om een paar, of misschien wel heel veel, kilo’s lichter te zijn. Ik hoor en zie zoveel vrouwen die compleet ‘het spoor bijster zijn’, die niet meer weten wat ze moeten doen. Vrouwen die een droom hebben, een wens. Die wens die eigenlijk helemaal niet over kilo’s gaat. Maar de wens die eigenlijk is ‘Ik wil weer blij en tevreden zijn als ik naar mezelf kijk, ik wil weer genieten van het leven, ik wil weer stralen’.

Maar aan de andere kant zie ik heel iets anders gebeuren. Ik zie al dat heel veel van deze vrouwen juist gaan diëten. Dat ze heel streng voor zichzelf gaan worden, zichzelf van alles gaan verbieden. Dat ze niet meer gaan genieten, maar juist afzien. In de hoop dat ze dan, als ze eindelijk die kilo’s kwijt zijn, wel weer kunnen en mogen genieten.

Ik heb al heel veel vrouwen gezien en gesproken die hiermee worstelen. Die niet meer weten wat ze moeten doen. Die honderden, misschien wel veel meer, euro’s hebben uitgegeven om zo van de kilo’s af te komen. En dat allemaal omdat ze denken dat ze pas gelukkig en vrij kunnen zijn als ze die kilo’s kwijt zijn.

Waarom? Omdat bijna iedere vrouw een ideaal plaatje in haar hoofd heeft. Omdat Linda de Mol zegt dat ze gaat lijnen. Of omdat iedereen je laat geloven dat je niet ‘normaal’ mag eten als wil afvallen. Of omdat je bang bent voor de gevolgen als je besluit om het roer om te gooien.

En wat denk je van de wereld om je heen? Die mensen die je keihard veroordelen omdat jij te zwaar bent. Omdat jij niet voldoet aan het ‘ideale plaatje’ dat zij in hun hoofd hebben. Of van de mensen die je veroordelen omdat ze zelf bang zijn om te veranderen.

Ik hoor en spreek dadelijks vrouwen zoals jij en ik die wel willen veranderen, die zo ontzettend graag willen, maar bang zijn om voor zichzelf te kiezen. Bang dat ze daarmee anderen kwetsen. Dat ze de buitenwereld teleurstellen. Bang omdat ze in het verleden al zoveel hebben geprobeerd, zoveel geld hebben geïnvesteerd en het keer op keer niet goed is gegaan. Vrouwen die weten hoe fijn ze zich voelde toen ze een aantal kilo’s kwijt waren, vrouwen die denken dat ze niet sterk genoeg zijn omdat de kilo’s uiteindelijk weer terug kwamen.

Lieve mooie jij! Waarom? Hoe lang blijf jij nog worstelen? Hoe lang blijf jij nog geld uitgeven aan dingen die je eigenlijk helemaal niet gelukkig maken? Wanneer ga jij van jezelf houden en jezelf geven wat je echt nodig hebt.

Voor jezelf kiezen, van jezelf leren houden en je droom waarmaken is niet zo eenvoudig. Het is spannend, het is eng. Maar hoe eng is het als je de rest van je leven blijft worstelen. Als je de rest van je leven niet blij bent als je jezelf in de spiegel ziet. Hoe jammer is het als je de rest van je leven moet afzien om je wel gelukkig en vrij te voelen, om wel te stralen.

Hoe zou het voor jou zijn als je eindelijk weer eens op de foto durft te gaan, als je naar die foto kijkt en daar die prachtige vrouw ziet staan. Die prachtige vrouw die jij wil zijn. Die vrouw die vrij is, vrij van de zorgen over haar gewicht, die haar lichaam niet meer hoeft te verbergen in een groot vest of met een sjaal. Hoe gaaf zou dit zijn….

Ik hoop zo dat jij weer van jezelf gaat houden. Dat jij vanaf nu echt voor jezelf gaat kiezen. Dat jij jezelf gaat omarmen en jezelf dat gaat geven wat je echt nodig hebt. Dat jij eindelijk gaat leven als de vrouw die jij wil zijn. Ik hoop zo dat we stoppen met elkaar veroordelen, maar elkaar juist gaan aanmoedigen en toejuichen. Ik moedig je aan om voor jezelf te gaan kiezen.  Ik ben je grootste fan als jij deze keuze maakt. Ik zie wat het maken van deze keuze voor mij heeft gedaan en ik zie dat jij dit ook kan.

Voel je welkom bij Claudia lijnt NIET. Ik doe dit, ja ik ga je in deze 8 dagen echt helpen, omdat ik het je gun. Ik ga je echt helpen, maar het werkt alleen maar als jij er dan ook echt voor gaat. Als jij zegt, nu is het over en uit, nu ga ik echt leren hoe ik eindelijk weer zonder schuldgevoel kan genieten van lekker en voldoende eten.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?