Eat Less and Move More, is het echt zo simpel! Ja het is echt zo simpel. Waarom wil je het moeilijker maken dan het is? Waarom is een eenvoudige oplossing niet voldoende?

Als het echt zo simpel is, waarom is het dan zo moeilijk? Ik zal eerlijk tegen je zijn. We maken het onszelf zo moeilijk! We durven geen nee meer te zeggen, we willen overal aan mee doen, alles hebben en vooral laten zien hoe leuk en hoe goed we het hebben. Je mag je emoties niet meer voelen of laten zien, tenzij het om massale rouw of hysterie gaat. We mogen wel anderen afbranden of social media maar willen vooral zelf leuk, geweldig en fantastisch gevonden worden. Kijk toch eens hoe goed wij het voor elkaar hebben.

Leef!

Wat zou er gebeuren als je dit los kan laten, als je gewoon gaan leven als de vrouw die jij wil zijn. Als je aan niets of niemand, behalve aan jezelf, meer verantwoording hoeft af te leggen. Maar vooral ook als je niemand anders dan jezelf de schuld kan geven over je gewicht.

De afgelopen weken heb ik op TLC gekeken naar ‘My fat story’ van Katie Hopkins. Katie is een TV persoonlijkheid en columniste en zij neemt geen blad voor haar mond. Zo ook niet op het gebied van overgewicht. In haar serie is ze de uitdaging aangegaan om haar sportieve, slanke levensstijl voor 3 maanden aan de kant te zetten en gewoon te gaan eten, drinken en bankhangen. Zij wilde weten wat het effect was op haar leven. Dramatisch kan ik zeggen. Na deze periode is ze haar kilo’s weer kwijt geraakt door haar oude levensstijl op te pakken, de levensstijl waardoor zij slank, fit en stralend bleef. En ondertussen neemt ze geen blad voor haar mond. Haar uitspraken kunnen heel kwetsend zijn. En terwijl ik naar de serie zat te kijken voelde ik de pijn van mijn verleden. Als ik naar haar serie had gekeken toen ik nog 39 kilo zwaarder was, dan was ik pissed geweest. Hoe haalt ze het in hemelsnaam in haar hoofd om te beweren dat je alleen maar minder hoeft te eten en meer te bewegen om af te vallen….

Maar weet je… ze heeft gelijk. Ze heeft helemaal gelijk. Minder eten, meer bewegen is echt de oplossing. Alleen hoe doe je dat dan? Hoe kun je dan minder gaan eten als je weet dat je al helemaal niet zoveel eet. Hoe kan je dan meer gaan bewegen als je niet fit genoeg bent om te gaan hardlopen? Hoe!!!! Als iemand mij eerder had uitgelegd hoe ik dit kon doen dan was ik vast en zeker veel eerder slanker en gezonder geweest.

Zeg mij dan hoe!

De vraag of de hoe kreeg ik gewoon nooit, alleen maar de verwijten, de blikken, de opmerkingen. Precies zoals ook Katie doet in haar programma, precies zoals de vrouwen die ze aan het woord laat ook vertellen. Ze willen graag weten hoe, ze willen graag dat iemand ze aan de hand meeneemt in plaats van alleen maar commentaar leveren en zeggen wat je moet doen, ze missen de praktische informatie.

Dit is waarom het zo moeilijk is, omdat je niet alle informatie krijgt die je nodig hebt. Het blijft bij het laten zien van de peperdure wondermiddelen en het verlangen naar die wonderpil. Die pil die je overtollige vet 10x zo snel laat verdwijnen dan dat het er is aangekomen.

Die wonderpil heb ik niet voor je, vertrouw jij mij als ik zeg dat jij die niet nodig hebt? Het wondermiddel ben jij namelijk zelf, het wondermiddel heet ‘van jezelf houden en trouw blijven aan jezelf’. En dan kun je daarnaast hulpmiddelen gebruiken. Op mijn website kan je berekenen hoeveel kcal je per dag nodig hebt en vervolgens kan je een app downloaden om bij te houden wat en hoeveel je eet en wil eten. Is het zo simpel? Ja zo simpel is het. Dit is precies zoals ik het ook heb gedaan. Eerst heb ik een keus gemaakt wie ik wil zijn, daarna uitgezocht hoeveel calorieën bij mij passen en vervolgens ben ik die hoeveelheden gaan eten.

Maar ik had ook bedacht dat ik fitter wilde zijn. Ik ben uitgegaan van hoe fit ik was toen ik begon en vervolgens ben ik iedere dag een stukje meer gaan bewegen. Heel klein, denk niet groot. Ik ging bijvoorbeeld 15 minuten met de hond wandelen ipv 5 en dat dan 3 keer per dag. En iedere keer werden de rondes groter. Ik begon met de fiets naar het winkelcentrum gaan in plaats van met de auto. Toen dat goed ging ben ik langere afstanden gaan fietsen. En zo ben ik het bewegen langzaam gaan opbouwen en uitbreiden.

Nee, toen ik begon had ik niet de droom om ooit 5 of 10 km te gaan hardlopen, pfff alleen het idee al…. Maar ergens moest ik beginnen. En weet je waar al die kleine stapjes mij hebben gebracht…. Inderdaad voor 5 of 10 km draai ik mijn hand niet meer om. Maar ik was nooit zo ver gekomen en zoveel afgevallen als ik niet heel klein was begonnen.

Terwijl ik deze post maak weet ik dat er nog 2 plekjes zijn voor de masterclass Bourgondisch Afvallen van 23 maart. Wil jij ook beginnen, die eerste stap zetten op weg naar de nieuwe stralende en fitte versie van jezelf, kom dan!!!! De investering in jezelf voor deze avond is slechts € 27,–. Een kleine stap op weg naar je ideale gewicht! Stel je eens voor wat het je gaat brengen als jij na deze avond start en je eindelijk weet hoe je zonder schuldgevoel kan genieten van lekker eten en dan ook nog eens afvalt!

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?