Droom je leven, leef je droom

Zoek jij die knop? De knop die je om wil zetten zodat je eindelijk de motivatie hebt om af te vallen, jezelf gezonder en fitter te gaan eten. Die knop die je wel de toegang geeft naar je motivatie, om je verlangen naar die kleinere kleding maat waar te maken.

 
Die knop heb ik ook jarenlang gezocht. Soms was ik er hopeloos naar opzoek, soms uit jaloezie omdat ik zag dat een andere wel kon afvallen. Vaak was het in een opwelling omdat ik weer was geconfronteerd met alles wat ik niet kon en had vanwege mijn gewicht. Die knop heb ik nooit gevonden. De reden waarom was eigenlijk heel eenvoudig… Die knop bestaat niet, ik heb in ieder geval geen knop in mijn hoofd die ik als een lichtschakelaar kan omzetten. 
 
De grote omschakeling kwam toen ik mij realiseerde dat ik een verlangen had. Het verlangen naar de gezonde, fitte en slankere versie van mezelf. Er begon een vuurtje van binnen te branden, dat langzaam steeds sterker werd. Ik voelde de noodzaak die er was. Wat zou er gaan gebeuren als ik bleef leven zoals ik deed. Zouden mijn knieën, enkels en voeten het wel volhouden? Zou mijn moeheid ooit weggaan? De nachten slecht slapen, dat piekeren over, zou dat ooit anders minder gaan worden. Mijn bloeddruk … Allemaal gedachtes waar ik last van had, ze beperkte mij. 
 
Ik was pas 43 jaar, was dit het dan, was ik al over het hoogtepunt van mijn leven heen …
 
Als ik om mij heen keek zag ik talloze vrouwen die een heel ander leven hadden. Zij genoten zichtbaar, waren fit en actief. Ze propte zich niet vol met eten, gingen op de foto met de kinderen, hadden een onuitputtelijke energie leek het. Alles wat ik wilde. Precies dat waar ik naar verlangde. Die dag heb ik van mijn verlangen MOETEN gemaakt. Ik sloot een contract met mezelf, het contract om de gezonde, energieke en slanke vrouw te worden waar ik al die jaren van had gedroomd. 
 
Tot die dag had ik van alles verzonnen om vooral niet in actie te gaan komen. Altijd waren er bezwaren, de bekende ‘ja maar …’. Diep van binnen weet ik nu dat ik het eigenlijk niet zo belangrijk vond, ik voelde de noodzaak niet. Keek niet veel verder dan de dag van morgen, op zijn verst keek ik een half jaar vooruit. 
 

Ik vond het ‘hier en nu’ veel belangrijker dan de langere termijn. 

Het was de angst voor het onbekende. Wat zou er gaan gebeuren als ik echt zou gaan leven als die gezonde, fitte en slanke vrouw. Wat als ik dat zou gaan bereiken? Zou mijn gezin het wel accepteren, wat zouden onze vrienden gaan zeggen? Jeetje en mijn lijf dan, kreeg ik dan overtollig vel. Zo maar wat gedachtes die door mijn hoofd speelde. 
 

Willen werd Moeten

Het zaadjes was geplant in mij, het vuurtje werd aangewakkerd. Hoe meer ik er over nadacht, hoe sterker ik voelde ‘dit is wat ik wil’. Nu ben ik bereid om de consequenties van mijn keuze te aanvaarden. Het is spannend, het moet, dit is noodzaak als ik de rest van mijn leven, dat hopelijk nog heel erg lang is, gezond, fit en slank wil zijn. 
  • Ik moest iets gaan doen om van mijn zorgen af te komen.
  • Ik moest afvallen om een gezond gewicht te krijgen.
  • Om een gezond gewicht te krijgen moest ik anders gaan eten.
  • Om anders te gaan eten, moest ik leren hoe het nu precies in elkaar zit met eten.
  • Ik moest actief gaan worden, bewegen, om fit en energiek te worden.
  • Ik moest in mezelf gaan investeren om mijn droom, een lang gezond, fit, energiek en slank leven, waar te maken.
Dit was de prijs die ik moest gaan betalen om mijn dromen waar te maken. Of ik het wilde of niet, dit was de enige weg naar een gezond, energiek leven. Een kledingkast vol kleren in veel kleinere maten.
 
Het is geen knop in je hoofd die je om kan gaan zetten. Het beste wat ik je kan meegeven is te gaan luisteren naar je gevoel. Denk eens aan wat je graag zou willen gaan bereiken, hoe ziet jij de toekomst voor je? Wat voel je, wat zie je, begint er een vuurtje te branden?
 
Als je het vuurtje voelt branden, het zaadje is geplant, wat ga jij dan doen om het te laten groeien? Om je dromen waar te maken?
 
Ben je ondanks als je angsten, negatieve ervaringen uit het verleden klaar om je droom uit te laten komen?
 
De prijs die ik heb betaald was best groot. Er was veel te leren, veel te veranderen. Ik heb in mezelf geïnvesteerd, heb hulp ingeschakeld daar waar ik het niet alleen kon. Ik heb leren nee zeggen. Bepaald wat ik ervoor wilde laten om dit te gaan bereiken.Het waren heel veel stappen bij elkaar die de moeite waar waren. Soms ging het makkelijk, soms moeizaam.
 
Iedere keer als ik viel stond ik weer op, met mijn ogen, vizier gericht op mijn doel, de gezonde, energieke en slankere versie van mezelf.
 
Verlang je ernaar om je droom waar te maken, voel je de noodzaak en kan je het niet alleen. Bel of mail mij dan gaan we samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?