Best bizar hoe in vijf jaar tijd je leven compleet kan veranderen.

Vijf jaar geleden was ik 43 jaar jong en voelde ik mij 80 jaar. Mijn leven bestond voor mijn gevoel uit overleven. Ik zorgde voor mijn prachtige man en mijn twee geweldige jongens. Ik knokte voor mijn ouders, was de praatpaal voor iedereen die mij nodig had en ondertussen kwijnde ik zelf weg.

Ik riep iedere keer wel blij dat ik trots was op wat wij hadden bereikt, iedere week sleurde ik weer tassen vol boodschappen mee naar huis en deed net alsof ik heel blij was met alles en iedereen en vooral met mezelf. Maar diep vanbinnen kwijnde ik weg. Iedere keer als ik mezelf in de spiegel zag dan zakte de moed mij in de schoenen. Best leuk dat blonde koppie met haar, maar die buik, die enorme brede heupen. Als ik naar beneden keek kon ik mijn tenen niet eens zien. Toch plakte ik mijn glimlach weer op mijn gezicht en ging stug door.

Alles wat ik niet had, hadden zij wil

Met een scheef oog keek ik naar al die frisse, gezonde en actieve vrouwen. Die zag ik altijd stralen. Ze waren actief, de kleding die zij aanhadden stond altijd mooi, ze leken wel bruisballen van energie. Alles wat ik niet had zag ik in deze vrouwen terug.

Daar verlangde ik ook naar. Ik wilde ook die energieke bruisbal zijn, die leeft, die geniet, die er wel mag zijn, de vrouw die gezond en fit is. Dat brandende verlangen en het besef dat iedere dag dat ik blijf verlangen maar niks doe een verspilde dag is, hebben het verschil gemaakt. Ik was pas 43 jaar en voelde mij 80, want ik had mijn lichaam verwaarloosd.

Van 80 voelen naar 35 zijn

Vandaag zijn we vijf jaar verder. Ik ben 48 jaar jong en voel mij 35. Ik leef, ik geniet, ik kan alles wat ik wil want mijn gezondheid is top. Ik ben weer gaan studeren, heb de mooiste job van de hele wereld en ik maak nu echt mijn grote dromen die ik als klein meisje al had waar.

Vorig jaar sprong ik samen met mijn oudste zoon uit een vliegtuig. Voor mij een hele grote droom die uitkwam. Over 10 dagen stap ik in het vliegtuig naar New York. Dan ga ik in mijn eentje, ja dat is mijn grote droom, deze prachtige stad verkennen. Heerlijk en dankbaar dat ik deze dromen waar kan maken.

Waar draait het leven nu echt om

Maar mijn grootste droom mag ik iedere dag opnieuw beleven. Iedere ochtend als ik opsta besef ik mij weer dat ik gezond, fit en energiek ben. Dat ik mij niet langer hoeft te verstoppen, dat ik de energie heb om iedere dag weer te genieten van mijn geweldige man en prachtige jongens. Dat is mijn grootste geschenk. Het enige dat ik nodig heb om te blijven genieten is goed voor mezelf en mijn lijf zorgen. Daarom voel ik mij nu 35 i.p.v. 80.

Leef je mooiste leven en doe wat nodig is om echt eerlijk en oprecht je mooiste leven te leven.

Wil je meer weten over mij en hoe ik mijn levensstijl heb veranderd, lees dan hier mijn verhaal

× Waar kan ik je mee helpen?