DROMEN KOMEN UIT 

Vroeger, als ik met mijn Barbies aan het spelen was, dan had ik de grootste dromen. Ik ging op reis, was vrij, ik was de stewardess, de piraat en de prinses. Alles kon in mijn dromen, er waren geen grenzen.

Ieder jaar dat ik een beetje ouder werd ging er een klein stukje van mijn dromen weg. Het kon niet, het mocht niet. Ik moest me aanpassen aan de grote mensen wereld. De Barbies werden naar de zolder verbannen en ik werd met liefde klaargestoomd voor de grote mensenwereld.

Het perfecte plaatje

Voor die wereld was ik nog niet klaar, ik wilde nog niet, maar het moest, er werd verwacht te voldoen aan het perfecte plaatje.

Diep van binnen wilde ik niet, het zeggen deed ik nooit. De grote dromen werden vervangen door serieuze zaken. Emoties en gevoelens werden opgekropt en vervangen door eten. Eten werd mijn beste vriend.

My best friend food

Als ik aan het eten was droomde ik over zoveel mooie dingen die ik nog wilde doen. Ruw werd ik dan wakker geschud uit mijn droom. Het geld was, maar mijn lichaam deed niet meer mee. Mijn kilo’s waren mijn dekmantel om te laten zien wie ik echt was. De kilo’s versperde de weg om mijn dromen van ooit, lang geleden, waar te maken.

Nu zoveel jaar laten ben ik intens dankbaar dat ik vijf jaar geleden besloot om afscheid te gaan nemen van mijn kilo’s, mijn dekmantel. Laagje voor laagje kwam de kleine dromer weer terug. Het kleine meisje dat was gevormd door het leven is weer tot leven gekomen.

Het kleine meisje van toen is nu 48 jaar en leeft eindelijk, eerlijk en oprecht, haar mooiste leven. Ze weet nu dat je altijd een tweede kans krijgt, als je die maar ziet, als je die maar pakt.

Tweede kans om dromen waar te maken

Mijn tweede kans kwam in de donkerste dagen van mijn leven, de dagen dat mijn ouders afscheid namen van het leven.

Leef je mooiste leven

Vrijdag is de verjaardag van mijn moeder. Mijn krachtige, prachtige moeder die er voor de vijfde keer niet bij is. Morgen pak ik mijn koffer en donderdag ga ik een droom van toen, maar vooral ook van nu waarmaken. Ik ga alleen op reis, naar New York de stad van mijn dromen. Vrijdag sta ik bij het Vrijheidsbeeld in NY. Daar eer ik mijn lieve moeder en vier ik mijn vrijheid.

Geef nooit op, pak je kans. Bevrijd jezelf van je kilo’s en ga eerlijk en oprecht je mooiste leven leven.

Claudia

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?