Doorgaan als het leven niet gaat zoals jij wil dat het gaat

“Heb jij dan nooit een dag dat het helemaal fout gaat Claudia? Hoe pak jij dat aan? Wilde jij altijd doorgaan?”

Dit is een van de meest gestelde vragen die ik krijg. Meestal van vrouwen die al zoveel hebben geprobeerd om af te vallen en iedere keer weer opgeven. 

Natuurlijk heb ik ook baaldagen, dagen dat het niet gaat zoals ik zou willen. Natuurlijk is mijn leven niet iedere dag een feestje. Moet ik keuzes maken, word ik voor ‘het blok’ gezet. That’s Life. Ik hoop niet dat je de illusie hebt dat bij mij alles vanzelf gaat. In tegendeel. Het verschil is dat ik nu doorga en niet meer opgeef.

Nu denk ik gelijk terug aan een paar weken geleden. Ineens kregen we het bericht dat onze zoon was gestopt mijn zijn studie. Dat kwam binnen, niet alleen zijn leven, maar ook ons leven werd overhoop gegooid. Of afgelopen maandag nog. Ik was nog helemaal in de positieve vibe van het weekend en ineens kwam er een rotbericht binnen. Mijn leven is precies hetzelfde als jouw leven. We maken allemaal dingen mee die we niet mee willen maken.

Van oud naar nieuw

Het grote verschil is dat ik mij er nu bewust van ben. Het is de bewustwording die voor de verandering heeft gezorgd.

De oude Claudia liet zich leiden door de tegenslag, dan ging ik meteen in de ‘ach arme ik modus’. Nu zeg ik ‘Ho stop, dit is wat het is, hier hoef ik niet in te blijven hangen, ik ga iets anders doen.

Dus als ik mij ervan bewust ben dat de dag niet gaat zoals ik wil, als het met eten daardoor niet gaat zoals ik wil dan grijp ik in. Ik blijf niet meer afwachten of kruip in de slachtofferrol, maar neem ik mijn verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om goed voor mezelf te zorgen. Om mijn gevoelens niet weg te eten, om gezond, fit en energiek te blijven.

Actie, Reactie

Hoe vaker ik dit ging doen, hoe vaker ik mijn verantwoordelijkheid nam, hoe makkelijker het werd.

Bewust worden en je verantwoordelijkheid nemen is iets waar je in iedere fase van je leven mee kan beginnen. Mijn doel was duidelijk, ik wilde gezond, fit en energiek oud worden. Daarvoor was ik bereid om te leren hoe het nu precies in elkaar zat met eten, wat en hoeveel eten ik nodig had, om te gaan bewegen.

Hoe vaker je ‘ho stop’ zegt en je gaat richten op wat je wel wil, hoe makkelijker het gaat worden. Het is een kwestie van trainen. Van blijven doen.

Oefening maakt het verschil

Dus ja, ook bij mij gaat het leven niet altijd zoals ik zou willen. Ik ben mij er van bewust dat de verleiding van eten altijd op de loer ligt. Maar mijn doel, gezond, fit en energiek zijn is alles voor mij. Als ik gezond, fit en energiek ben dan kan ik al die andere mensen die mij lief zijn echt eerlijk en oprecht geven wat ze nodig hebben.

Dus, wil jij dit ook lees dan dit bericht nog eens goed door. Print de tekst desnoods uit. Haal er de lessen uit die voor jou het verschil gaan maken, onderstreep ze en maak er je eigen regels van. Pas deze iedere dag opnieuw bewust toe. Kan je het niet alleen en ben je je daar bewust van schakel dan hulp in. Zoek een professional die je kan helpen, iemand die echt verstand heeft van wat jij zo graag wil gaan bereiken. Ik weet zeker dat het jou dan ook gaat lukken om je doel te bereiken, ook als het een keertje tegenzit.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen neem dan contact met mij op. Dan gaan we samen kijken wat voor jou geschikt is, ja ik wil kennismaken

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?