De zoektocht naar geluk en zelfvertrouwen

Het verlangen om slanker te zijn kan je eenzaam maken. Ik weet het als geen ander. Het is een diepgeworteld gevoel van onvrede met je lichaam. Het voelt niet meer fijn. De randen, bubbels, bobbels die je ziet als je voor de spiegel staat maken je verdrietig, boos, misschien wel onzeker. Snel trek je je blouse iets losser zodat het er voor je gevoel beter uit ziet, je recht je rug, checkt je make-up en stopt snel al je negatieve gevoelens weg. Je spreekt met jezelf af dat je er dit keer echt iets aan gaat doen, op naar de slanke vrouw die verlost is van het vet op haar buik en heupen en haar onderkin.

Vol goede moed begin je de volgende dag met een klein ontbijt, je weet het zeker, dit keer gaat het je echt lukken….

Jouw verhaal, is mijn verhaal. Het is het verhaal van zoveel vrouwen. Het lijkt wel of slank zijn staat voor succesvol zijn, zelfvertrouwen en vooral meer geluk. Weet je wat het is? Het is wat je om je heen ziet. Kijk maar in de bladen, naar de succesvolle vrouwen op tv. Allemaal stralen ze, zien er prachtig uit. Ze dragen de meest fantastische kleding, altijd perfect in de make-up. En de vrouwen die wel iets voller zijn, zien er precies hetzelfde uit, ze stralen, zijn zo zelfverzekerd.

Ik ontdekte dat slank en gelukkig zijn twee totaal verschillende dingen zijn.

Geluk, wat is dat eigenlijk. Het is niet makkelijk om daar een definitie van te maken, want eenieder van ons geeft er haar eigen betekenis aan. In basis komt het er op neer dat geluk alleen van binnenuit kan worden gevoeld en ervaren. We ervaren allemaal geluk op onze eigen manier.

Dus als je nu voelt dat je niet gelukkig bent met je lichaam en hoe jij je voelt dan heb je gelijk, je voelt je inderdaad ongelukkig. Dit gevoel kan je eenzaam maken, zeker als je in andere delen van je leven wel geluk, zelfvertrouwen en succes ervaart. De vraag die nu rest is wat maakt je wel oprecht gelukkig in de relatie met jezelf.

Wist je dat je hormonen verantwoordelijk zijn voor je geluksgevoel?

Als je voelt dat je wel blij wordt van het idee dat je andere kleding kan dragen, je een look en feel hebt die je echt blij maakt, dan is dit een prachtig doel dat je gelukkiger gaat maken. Er is een kleine maar. Om dit te gaan bereiken is het goed, misschien wel het allerbelangrijkte, om je lichaam hiervoor te gaan geven wat het echt nodig heeft.

De strijd die je nu voert met jezelf en je lichaam kan eenzaam zijn. Het is een onvervuld verlangen waarbij je keer op keer opzoek gaat naar de oplossing om af te vallen.

In deze strijd gaat je lichaam opzoek naar de balans, de balans tussen de stress die je ervaart en je gelukshormonen. Op wilskracht kan je deze best een tijdje volhouden totdat je lichaam opmerkt dat de stress te groot aan het worden is. Voordat je het zelf in de gaten hebt heb je toch weer een voor jouw gevoel verkeerde keuze gemaakt. Dat stukje chocola is een reep geworden en het stemmetje in je hoofd draait overuren om je hiervoor te straffen.

Deze vicieuze cirkel kan je voor eens en voor altijd doorbreken door vrede te gaan sluiten met je lichaam. Aan je lichaam de voeding te gaan geven die ervoor zorgt dat je gelukshormonen op de natuurlijke manier kunnen worden aangemaakt.

Zo ga je stap voor stap je hormonen voor je laten werken. Ervaar je steeds meer hoe fijn het is als je deze energie door je lichaam voelt stromen en bereik je stap voor stap het ideale gewicht dat je wel blij gaat maken.

In mijn Vrouw in Balans methode hebben alle facetten die horen bij een gezonde ‘dieetvrije’ relatie met eten en jezelf die je echt gelukkig maakt samengebracht. We hebben het over voeding, mindset, hormonen. Je kan en mag mij alles vragen en samen zorgen we er zo voor dat je na het Vrouw in Balans traject een nieuwe relatie met eten hebt waarmee je afvalt zonder dieet, meer geluk en zelfvertrouwen ervaart en oprecht kan genieten van jouw leven.

Het is mijn passie om vrouwen zoals jij te helpen om deze stap te zetten. Voel je dat je na het lezen van deze blog aan de slag wil gaan om een (h)eerlijk relatie met eten en jezelf te creëeren die je echt gelukkig maakt, neem dan contact met mij op. Ik ben er voor je!

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?