Corona is geen excuus

Om het Coronavirus kunnen we niet meer heen, daar hebben we mee te dealen. Het heeft het leven van iedereen een wending gegeven die niet te voorzien was. De vrijheid die we hadden is weg. Gezellig met je vriendinnen lunchen, een terrasje pakken, onbezorgd shoppen, de rust in huis als de kinderen naar school zijn, het dromen over de zomervakantie. Het is niet meer zoals het was en daar hebben we mee te dealen.

Het Coronavirus roept gevoelens bij je op. Gevoelens van betutteling, angst, verdriet, verveling, recalcitrantie, boosheid, protest. Gevoelens die niet fijn zijn, die een negatieve twist aan je humeur geven.

Onmiddellijk komen je hormonen in actie, dit is wat ze niet willen. Ze willen dat jij je goed voelt, ontspant, rustig bent. Als je gewend bent om je negatieve gevoelens weg te stoppen dan ga je opzoek naar dat wat je beter laat voelen. De meeste vrouwen hebben de gewoonte om te eten en drinken om zich beter te voelen. Trek dan maar die fles wijn open om het gezellig te maken. Die reep chocola die in de kast ligt gaat op bij de thee. Je kan er nu echt niks aan doen, je voelt je zo moe in je hoofd dat je echt chocola nodig hebt om je beter te voelen.

WoW wat heb ik genoten, gadver waarom heb ik het weer zo ver laten komen…

En zo gaat het maar door, kaasjes, chips, nootjes, koekjes, pizza, afhaalmaaltijd, wijn ….. Je post je gezellige avond op social media, laten zien hoe gezellig het is. Kijk ons eens genieten. Genieten tot je de volgende ochtend moe uit bed rolt. Balend omdat je weer over je grenzen bent gegaan, gefrustreerd van het getal dat je op de weegschaal ziet staan. “Oh dat klote Coronavirus ook” roep je uit …..

Ondertussen komt de zomer dichterbij, je had toch zo met jezelf afgesproken om deze zomer energiek en slank te zijn, in control, te stralen, zelfverzekerd. Het was heel lief van de verkoopster dat ze vorige week in zei dat ‘dit jurkje gewoon klein uitvalt’, maar jij weet wel beter. De gedachte ‘moet ik dan maar accepteren dat dit het is’ komt in je op, meteen voel je een weerstand, je wil het niet accepteren, maar ja wat dan ….

Let’s face it, van volwassen vrouw tot volwassen vrouw, hoe lang laat je dit nog doorgaan? Maak je jezelf klein en afhankelijk van een situatie? Wanneer sta je op, hak je knopen door en kom je in actie om wel je dromen waar te maken?

Ik wil wel, maar ik weet niet hoe

Je bent een sterke vrouw, je hebt het in je leven prima voor elkaar. Thuis loopt het wel, heb je de touwtjes in handen. Je kinderen worden steeds zelfstandiger. Op je werk lever je goed, uitstekend werk af, ben je betrouwbaar. Je vriendinnen weten je te vinden en jij bent er altijd voor je met raad en daad. Alleen op het gebied van voeding gaat het minder.

Het Coronavirus is geen excuus om meer te eten en drinken dan je lichaam nodig heeft. Om eten en drinken te gebruiken om gevoelens die je niet wil hebben er niet te laten zijn. Als jij echt happy wil zijn met jezelf dan is het tijd om je relatie met eten en drinken te veranderen. Je hebt eten en drinken dat je energie geeft op de lange termijn en eten en drinken dat je een ‘feelgood’ gevoel geeft op de korte termijn en op de lange termijn alleen maar voor ellende zorgt.

Gevoelens mogen er zijn. Waarom zouden ze er niet mogen zijn? Kan je van jezelf verwachten dat je altijd alleen maar sterk moet zijn, dus geen emoties mag tonen.

Van Vrouw tot Vrouw, hoe lang laat je dit nog doorgaan, je ware ik verstoppen. Ik snap je gevoelens, je verlangens, maar we weten allebei dat het zoveelste dieet je niet gaat helpen. We weten allebei dat we te dealen hebben met het coronavirus en dat eten niet de oplossing is om weer happy te zijn met jezelf.

Wat is het je echt waard?

Laten we eens kijken naar de langere termijn, hoe wil jij jezelf voelen over 6 weken, over 1 jaar, over 3, 4, 5 jaar? Hoe is dan jouw levensstijl? Blijf je vasthouden aan het diëten of wil je dan een ‘normale, gezonde’ relatie met eten hebben.

Een relatie met eten waarbij je echt wel eens geniet van een wijntje, nootje of pizza, maar dan om echt van te genieten. Genieten zonder achteraf weer te balen, teleurgesteld te zijn. Eigenlijk zoals die andere 45 plus vrouwen die wel energiek, slank en happy zijn en zichtbaar wel de controle hebben.

Corona is geen excuus, de vraag is wat wil je wel? Wil je nu echt veranderen èn wat ga je dan anders doen zodat je niet alleen komende zomer happy bent met jezelf, maar ook voor de jaren daarna?

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?