Mijn ultieme ‘Healthy Aging’ supplement = COLLAGEEN

Collageen is een eiwit met een belangrijke functie in je lichaam. In alle weefsels van je lichaam vinden we collageen terug. Vaak hebben we het over de huid, maar met weefsels worden ook al je botten, organen, spieren, gewrichten, haren en nagels bedoeld.

Ik noem collageen ook wel eens ‘de tien seconden lijm tussen alle lichaamscellen’. Dit komt omdat het een sterk en rekbaar eiwit is dat alle cellen in je lichaam bij elkaar houdt. Het zorgt ervoor dat de huid stevig en elastisch blijft en houdt je spieren en gewrichten soepel. Het zorgt er ook nog eens voor dat onze organen en huid tegen een stootje kunnen.

Maar met collageen is wel iets aan de hand. Ieder lichaam volgt een natuurlijk proces. Voor collageen wil dat zeggen dat iedereen collageen aanmaakt. Rond je 25ste is de aanmaak op haar hoogst. Volgens de regels van de natuur moet je er dan super aantrekkelijk uitzien om aan een partner te komen. Na je 30ste neemt de aanmaak van collageen af en rond je 50ste is het op een laag pitje gezet. Je lichaam maakt er nog wel iets van aan, maar feitelijk niet genoeg in onze huidige tijd.

We worden allemaal ouder en het liefste willen we het lichaam ook zo fit, sterk en gezond mogelijk houden. Maar ja, als de natuurlijke aanmaak van collageen afneemt dan wordt het ons best lastig gemaakt.

Een (h)eerlijke gezonde leefstijl is een basisbehoefte om gezond oud te worden. Hiermee ondersteun je je lichaam. Collageen kun je uit voeding halen. Bijvoorbeeld door zelf een botten bouillon te maken. Nadeel is wel dat je er verhoudingsgewijs veel van moet eten/drinken en het zo een uitdaging is om er voldoende van binnen te krijgen.

Vitamine C, het mineraal koper en de aminozuren Proline en Glycine bevorderen de aanmaak van collageen. Let wel, ze bevorderen alleen de aanmaak, ze kunnen er niet voor zorgen dat er meer wordt aangemaakt. Het natuurlijke proces wat ik eerder uitlegde kunnen ze niet omkeren.

Werken aan een gezonde leefstijl, gezond en gevarieerd eten, veel water drinken, bewegen, minder suikers eten, zorgen voor minder stress helpt je altijd om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen.

Naast deze basistips kan een supplement je helpen. Ik heb er zelf ook voor gekozen om een collageen supplement te gebruiken. Dit doe ik samen met een vitamine C supplement.

Even gewoon eerlijk tussen ons, natuurlijk gebruik ik collageen ook om mijn huid zo sterk en eerlijk gezegd ook rimpelloos mogelijk te houden. Maar diep van binnen weet ik dat het voor alle weefsels in mijn lichaam werkt en ook deze wil ik zo sterk mogelijk houden.

Er zijn veel soorten collageen te verkrijgen. Hoe kies je nu voor jezelf de beste collageen uit? Een goede collageen is gemaakt van vis of rund. Zelf ben ik fan geworden van de collageen van Oslo Skin Lab. Deze bestaat voor 100% uit rund. Wat ik er zo fijn aan vind is dat het een poeder is die je inneemt met water en van binnenuit werkt. Het zit in handige sachets die ik overal mee naar toe kan nemen.

Ik was in het begin, toen ik leerde over collageen, sceptisch. Daarom heb ik eerst voor mezelf een soort van proefperiode ingelast. Al heel snel voelde ik een verschil en zag het ook terug in mijn huid. Na een aantal weken ben ik een paar weken gestopt met het gebruik van collageen en ik zag en voelde gewoon het verschil. Bizar vond ik het. Het motiveerde mij om mezelf dagelijks een ‘shotje’ collageen te gunnen.

Supplementen zijn geen vervanging van een gezonde leefstijl. De (h)eerlijke gezonde leefstijl blijft de basis van alles! Maar aangezien er op het gebied van collageen een natuurlijk proces gaande is in ieder lichaam dat niet te stoppen is, is collageen suppleren, ook als je echt een gezonde leefstijl hebt een waardevolle investering in je lichaam.

Deze blog is geheel op persoonlijke titel geschreven. Na het uitproberen van diverse collageen soorten ben ik uitgekomen bij The Solution Beauty Collagen van Oslo Skin Lab. Daarnaast gebruik ik dagelijks Gebufferde vitamine C en Magnesium compleet van Vitakruid.

En tot slot, ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om gezond, bruisend van energie en slanker ouder te worden, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen onderzoeken hoe ik je kan helpen om jouw droom waar te maken.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?