Bananenbrood

Een plakje bananenbrood is niet alleen glutenvrij en hormoonproof, het is ook nog eens makkelijk te maken, heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Wat heb je nodig om een smakelijk bananenbrood te maken:

  • 200 gr amandelmeel
  • 3 kleine bananen (bananen mogen bruin zijn)
  • 3 eieren
  • 3 grote handen rozijnen
  • 5 el (rauwe) honing of bijv. ahornsiroop
  • 3 el chiazaad (optioneel)
  • 4 el olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 1 tl vanillearoma of vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je het bananenbrood:

Verwarm de oven voor op 160 gr. Mix de eieren en honing tot een luchtige mix. Voeg daarna de olie, vanille, kaneel, bakpoeder en amandelmeel toe. Vermeng dit goed. Daarna in stukjes de banaan toevoegen en goed fijn prakken. Mix het geheel en voeg als laatste de rozijnen toe. Vermeng goed.  Doe het mengsel in een bakblik bekleed met bakpapier. Bak het af in 40 à 45 min. af. Met een satéprikker kun je controleren of het brood gaar is.

Laat het brood goed afkoelen. En daarna …..GENIETEN.

Wil je weten of je hormonen in balans zijn, lees dan mijn blog over je lichaam en hormonen.

Share This
× Hoe kan ik je helpen?