Hoe je gelukshormonen je kunnen helpen om op een leuke manier blijvend af te vallen

 Je gelukshormonen zijn geweldige stoffen die ons een gevoel van geluk en welzijn kunnen geven. En wat betreft blijvend afvallen, kunnen ze je helpen om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken.

Als 45 plus vrouw kan het afvallen soms moeilijker lijken dan voorheen, maar gelukkig zijn er een aantal hormonen die je kunnen helpen om op het goede pad te blijven en je goed te voelen terwijl je het doet.

Serotonine is een van de belangrijkste gelukshormonen en wordt geproduceerd in de hersenen. Het speelt een rol bij het reguleren van je stemming, eetlust, slaap en sociale gedrag. Het kan ook helpen om je cravings en eetbuien onder controle te houden. Serotonine wordt geproduceerd uit tryptofaan, dat voorkomt in voedingsmiddelen zoals kalkoen, bananen, noten en zaden. Door deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen, kun je ervoor zorgen dat je voldoende tryptofaan binnenkrijgt om je serotoninegehalte te verhogen.

Endorfine is een andere gelukshormoon dat wordt geproduceerd in de hersenen. Het wordt vaak geassocieerd met sporten en fysieke activiteit. Endorfine kan je helpen om je goed te voelen en om stress te verminderen. Door regelmatig te bewegen en te sporten, kun je je endorfinegehalte verhogen en tegelijkertijd werken aan je gewichtsverliesdoelen.

Dopamine is een gelukshormoon dat vrijkomt wanneer we beloningen ontvangen. Dit kan van alles zijn, van voedsel tot complimenten tot het voltooien van een taak. Dopamine kan helpen om ons gemotiveerd te houden en ons te laten genieten van de kleine overwinningen op onze weg naar ons doel. Door kleine doelen te stellen en jezelf regelmatig te belonen, kun je ervoor zorgen dat je dopaminegehalte hoog blijft en je gemotiveerd blijft om gezonde keuzes te maken.

Ten slotte is oxytocine een gelukshormoon dat wordt geassocieerd met sociale binding en verbondenheid. Het kan helpen om stress te verminderen en ons een gevoel van welzijn te geven. Het kan ook helpen om cravings en eetbuien te verminderen, omdat het ons kan helpen om ons verbonden te voelen met anderen in plaats van ons te wenden tot voedsel voor troost. Door sociale interactie en verbinding op te zoeken, kun je je oxytocinegehalte verhogen en je gewichtsverliesdoelen ondersteunen.

Kortom, gelukshormonen zijn een krachtig hulpmiddel bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen. Door je voeding, beweging en motivatie te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je deze hormonen op de juiste manier gebruikt om je te helpen op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

En weet je wat het beste is? Je hoeft hiervoor geen dieet meer te volgen, je kan dit bereiken met (h)eerlijk eten uit de supermarkt. Waarom vind ik dit laatste zo ontzettend belangrijk om met je te delen? Mijn overtuiging was dat na je 45ste je hormonen zouden veranderen in een soort van horrormonen, dat de overgang gelijk stond aan ‘aankomen en opvliegers krijgen’. Kortom geen pretje. Ik was blij verrast dat door zelf het roer om te gooien ik gewoon ‘happy, vitaal, gezond en slank’ door de overgang ben gegaan. En dat terwijl ik gewoon boodschappen doe in de supermarkt.

Mijn Vrouw in Balans programma staat helemaal in het teken van blijvend en gezond afvallen. Ik leer je alles over voeding en je hormonen. We gaan intensief aan de slag met je mindset. Want het is mijn unieke visie dat er maar 1 iemand verantwoordelijk is voor wat je wel of niet eet en dat ben jij zelf. Met de Vrouw in Balans Methode krijg jij de regie terug in handen.

Ben je benieuwd hoe ik je hierbij kan helpen, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen bekijken hoe ik je kan helpen om jouw droom waar te maken.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?